Meteen naar de inhoud

De Vlooientemmer van het Vlooientheater

hetvlooiencircus

Het trainen van vlooien uit een Vlooientheater is niet eenvoudig. Zo heeft een vlo bijvoorbeeld de natuurlijke reflex om, als er aangevangen wordt met de eerste training, heel hard weg te lopen. Maar aan enkel hardlopers hebben we niets. We zoeken ook springers en krachtpatsers! De echte hardlopers raak je overigens direct kwijt.

Maar ook aan springers kun je genoeg hebben. De hardnekkige ‘springers’ worden even een dag in een jampotje bewaard, met de deksel erop. Deze vlooien maken daarna deel uit van onze ‘equipaggio mal di testa’.

vlooientheater

Maar we kennen in het vak van vlooientemmer dus ‘De Springer’. Onze sterspringer, Jerry, heeft bijzonder goed ontwikkelde achterpoten. Hij kan hoogtes halen tot wel 10 meter.

Net zoals bij mensen zijn ook niet alle vlooien hetzelfde. Het vergt dus veel van de vlooientemmer om al deze verschillende persoonlijkheden zo goed mogelijk te ondersteunen en te stimuleren. Maar een professioneel vlooientemmer zoals ik verstaat zijn vak.

Al blijven de vlooien met sterallures een uitdaging!

Voeding

Vlooien van het ‘Palle Muscolari Cervello’ vlooienras zijn kieskeurig als het om hun voeding gaat. Ze moeten hard werken in het vlooien circus, en de beestjes lijken daarom enkel bloed van één bepaalde bloedgroep te prefereren. Het gaat om bloedgroep ‘AB Gelato alla Bistecca’. Je moet het geluk hebben om als Vlooientemmer precies die bloedgroep te hebben. Je houdt deze slimme vlooien enkel te vriend als je ze zo af en toe een lekker hapje kan aanbieden. Om dit tussen het veelvuldige trainen te doen is de vlooientemmer automatisch gastheer tijdens ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.

vlooientheater

Heeft u, bij groot toeval, dezelfde bloedgroep als de vlooientemmer? En bent u van plan ons vlooiencircus te bezoeken? Zorg dan dat u de avond tevoren flink wat knoflook in uw diner verwerkt!

In welke acts zijn ze getraind?

vlooientheater

Uiteraard kan ik ze niet allemaal benoemen. Sommige acts uit de show zijn een verrassing, andere worden weer vervangen voor nieuwe verbazingwekkende stunts. Zo zijn we op dit moment hard aan het trainen met onze vlo Epke. Epke kan halsbrekende toeren uithalen aan de trapeze.

Maar dat is niet nog lang niet alles!

Enkele hoogtepunten:

Koorddansen

vlooientheater

Voetballen

Springen van de hoge duikplank in een zwembad

Trapeze

Levende kanonskogel (met gevaar voor eigen leven, geldt zowel voor de vlo als de toeschouwer)

Schommel

Koets trekken

En nog heel veel meer..