Meteen naar de inhoud

Over ons VlooienCircus

Professor Fantastico’s Vlooien Circus

het vlooiencircus

Wil je weten hoe ik ben gaan werken met dit vlooien circus? Ik kwam, lang geleden, bij toeval in contact met professor Fantastico op een markt in Pulci. Hij stond daar met een heel bijzonder circus. Een circus vol hele kleine circusartiesten. Vlooien. En ze waren allemaal door hem persoonlijk getraind.

Ik besloot de voorstelling aan het begin van de middag te bekijken. Ik keek mijn ogen uit, het was wonderbaarlijk. De vlooien trakteerden ons op de meest bijzondere en adembenemende capriolen die ik ooit had gezien.

Vlooien Circus

Professor Fantastico moet mijn verbaasde blik hebben gezien, want na de circusvoorstelling sprak hij mij aan. Hij bood mij een Latte Circo aan, en terwijl ik dat opdronk vertelde hij over zijn bijzondere circus geschiedenis.

Het ‘Palle Muscolari Cervello’ vlooienras

Het bleek dat hij bij toeval ontdekte dat er een vlooienras bestond dat sterk genoeg was om de circus acts te kunnen instuderen. Maar ook dat ze slim genoeg moesten zijn om ze op commando te kunnen uitvoeren. Dit ras bleek het ‘Palle Muscolari Cervello’ vlooienras. Aangezien dit ras bijna uitgestorven is, heeft dit een beschermde status gekregen.

Vlooien Circus

Vanwege de beschermde status mag er niet zomaar getraind worden. Dit mag enkel met nakomelingen uit de oorspronkelijke circusfamilie. En om deze bijzondere circus traditie niet verloren te laten gaan, zocht de oude professor Fantastico een opvolger. Om een lang verhaal kort te maken: ik mocht die opvolger zijn!

Vlooientrainer van het circus

Voordat ik met het bijzondere vlooienras mocht werken zou ik aan een bijzonder streng oogonderzoek onderworpen worden. Dit onder supervisie van professor Fantastico zelf. Alleen met uitstekende ogen is een vlooientrainer in staat om de beste talenten uit een vlooienpopulatie te herkennen. 

Vlooien Circus

Zeldzaamheid is duur. Aangezien de waarde voor de vlooien dermate hoog zou zijn (onbetaalbaar zelfs), hebben wij de vlooien mogen ontvangen met enkel de belofte het trainen van de vlooien voort te zetten. En daarmee dit bijzondere circus:

Professor Fantastico’s VlooienCircus!

Vlooien Circus

We zijn in Pulci terug geweest om Professor Fantastico op te zoeken. Daar hebben we hem laten zien wat we bereikt hebben met de vlooien. We hebben toen zijn goedkeuring gekregen en zijn vanaf nu exclusief via deze website te boeken!

Email ons via info@hetvlooiencircus.nl

of bel 06-21 66 13 66